ГАРАНЦИЯ

Гаранционният срок на закупената стока започва да тече от датата на покупката. Закупената техника подлежаща на гаранция е с гаранция:

  • 12 (дванадесет) месеца за юридически лица и
  • 24 (двадесет и четири) месеца за физически лица.

Гаранцията на продуктите покрива само фабрични дефекти. Не се отнася за такива, възникнали след нормална експлоатация във времето (правилна или неправилна). Не поема  възникнали повреди при естествената амортизация на продукта (умишлени или не).

Дефекти, които не се покриват от гаранцията са:

  • счупване при неправилна употреба, напукване, надраскване, оцветяване, подуване, намокряне, оголване, късане на кабели и др.
  • гаранцията не важи в случаи на опити за отстраняване на повреда от клиента.
  • гаранцията не включва софтуерни проблеми, както и такива, възникнали от инсталиране на различни приложения.

Гаранцията покрива само продукти/елементи, които имат налична електроника. Всички останали продукти, се прелдагат с опция преглед и част от задълженията на клиента е да прегледа продукта.

Всеки от продуктите, които предлагаме е преминал качествен контрол.

Продуктите представени в онлайн магазина на endoscope.bg  са със законова гаранция (ако е приложима такава) за съответствие на стоката с договора за продажба съгласно чл. 112-115 от ЗЗП.

Търговската гаранция, предоставена от (endoscope.bg) ЕСНП ТИМ ЕООД не оказва влияние върху правата на потребителите, произтичащи от гаранцията по чл. 112-115 от ЗЗП. Независимо от търговската гаранция, продавачът отговаря за липсата на съответствие на потребителската стока с договора за продажба съгласно гаранцията по чл. 112-115 от ЗЗП.

РЕКЛАМАЦИЯ

За да предявите рекламация на стока, закупена от endoscope.bg  се свържете с нас на имейл адрес office@endoscope.bg или през контактната форма. Опишете накратко в какво се състои дефекта, добавете номера на поръчката или друга информация, чрез която да я идентифицираме. Изпращането на снимки или кратък клип ще съкрати времето за обработване на рекламацията.

За да бъде приета заявката за рекламация е необходимо да предоставите артикулът в оригиналната му опаковка и окомплектовка. Трябва да бъде придружен от разписката/ касова разписка, издадена от куриера при получаването. Същото се отнася и за фактурата (ако има). Без да са изпълнени тези условия, рекламацията няма да бъде уважена. Заявката ще бъде разгледана в най-кратък срок. В случай на дефект артикулът ще бъде поправен или заменен с нов. Законовият срок за удовлетворяване на рекламация е 30 дни от датата на предявяване. Може да разчитате, че ще се справим по- бързо.

Стоките по заявка за рекламация се изпращат по куриер за сметка на клиента. Ако бъде установен дефект и продуктът бъде заменен или ремонтиран се връща на клиента чрез куриер за сметка на endoscope.bg. Ако не бъде установен дефект връщането се извършва за сметка на клиента.

По-подробна информация може да откриете “ТУК”.